Van de Engelwijck
Van de Engelwijck
Hesterweg 5a
Varsselder
Mobiel: 0614996462
E-mail: info@engelwijck.nl
verbergen

Zoldmali Unicum Koda

13 jaar is mijn eerste vizsla draadhaar geworden. Van Predikalo Barok Thymon heb ik enorm veel genoten. Geshowd, getraind, wedstrijden gelopen en altijd met de grootste lol.

Dan wordt het tijd voor een nieuwe vizsla. Na veel navragen en kijken is de keus gevallen op de fokker Miczek Zsófia van de kennel: Zoldmali

Begin april 2009 via Keulen naar Hongarije gevlogen om een kijkje te nemen bij Zsofia en de pup uit te kiezen en zo vloog ik de volgende dag weer terug met een heerlijk klein snoesje: Zoldmali Unicum Koda

Op de jachttraining in Gaanderen ging het heel goed en ook de introductie met het veldwerk ging hem goed af. De shows liepen ook goed, alleen hadden ze wel commentaar op zijn "ramsneus".

De telleurstelling was groot toen de uitslag van zijn heupen niet goed waren: C heupen met een hele lage normbergwaarde. Fokken zou dus niet gaan met deze hond.

Na zijn eerste punt op een veldwerkwedstrijd kwam ook nog eens een enorme harde aanrijding met een vrachtwagen, waardoor we hem bijna verloren. Door zijn goede conditie is hij er bovenop gekomen en genieten we nu van hem als echte huishond.